Hoofdcontent

Jack Jonk (69 jaar) vertelt over zijn club: Fier in Beweging.

 

Mijn naam is Jack Jonk. Ik ben 69 jaar. Na mijn pensionering bij het waterschap ben ik nog af en toe werkzaam als adviseur en docent op het gebied van afvalwaterzuivering. In onze vrije tijd gaan mijn vrouw Agnes en ik graag met onze caravan op vakantie in binnen en buitenland. Onze Golden Retriever Femme gaat ook steeds mee. En we nemen altijd onze fietsen mee (sinds 2 jaar e-bikes!) want de fijnste manier om de omgeving te verkennen is toch wel op de fiets.

Ik ben al zo’n 50 jaar actief badmintonspeler. Ik ben lid van SV Fier in Princenhage. Op woensdagavond is onze speelavond in De Doelen, op zaterdagochtend nog een uurtje competitietraining. Ik vind het badmintonnen leuk omdat je samen met andere leden de conditie en reactiesnelheid op peil houdt, je kunt winnen en verliezen en na afloop gezelligheid in de kantine.

Na de beweegtest van Breda-Actief in Breda-West in november 2017 is een aantal 55+ beweeggroepen gevormd die gedurende 8 weken bij diverse sportaanbieders konden kennismaken met diverse sporten. Omnisportvereniging SV Fier was partner in deze kennismakingsperiode. Ik vond het leuk om als aanspreekpunt voor SV Fier mijn bijdrage aan dit initiatief te kunnen leveren. Na afloop van deze periode heeft SV Fier aangeboden om een afdeling Fier in Beweging op te richten waar de deelnemers aan het beweegprogramma hun activiteiten konden voortzetten. De nieuwe afdeling is op 1 maart 2018 gestart waarbij 6 leden een kopgroep vormen die de dagelijkse leiding op zich neemt. Ik mag de trekker van de kopgroep zijn. Het sportief programma wordt neergezet door 2 enthousiaste trainers en het sociaal programma wordt door de kopgroep georganiseerd. Ik vind het leuk om zelf deel te nemen aan één van de beweegroepen én dit te combineren met het meer organisatorische werk.

Tja, wat zijn mijn plannen voor de toekomst? Op de eerste plaats gezond blijven en hopelijk nog lange tijd samen met mijn vrouw ons actieve leven voortzetten. Dus zelf sporten en fit blijven. Daarnaast vind ik het leuk om als vrijwilliger bij SV Fier mijn bijdrage te leveren aan de vereniging. Zowel voor de afdeling Badminton als voor de afdeling Fier in Beweging. En niet alleen voor het sportief programma maar ook voor de sociale aspecten. De sportvereniging speelt immers een belangrijke maatschappelijke rol en is ook een plaats waar mensen elkaar ontmoeten. Dat geeft veel voldoening én het houdt je ook mentaal in conditie.
Ik kan het iedereen aanbevelen!

Met sportieve groet,
Jack Jonk