Hoofdcontent

Heb je te weinig geld om te sporten of bewegen bij een sportaanbieder?

Volwassenen

BredaPas

De BredaPas helpt! De BredaPas is een kortingspas. Woont u in Breda en heeft u een laag inkomen dan kunt u de gratis BredaPas aanvragen. Klik hier voor de voorwaarden en het aanvragen van de pas. 

Met de BredaPas kunt u een bijdrage aanvragen voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. Om mee te kunnen doen aan deze activiteiten moet de organisatie aangesloten zijn bij de BredaPas.

 

Kinderen en jongeren 2 tot 18 jaar 

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda betaalt de contributie/het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

 

Hoe werkt het?

Heb je een BredaPas?

Dan kun je zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda.

Dit gaat via de website van Sam&.

 

Heb je geen BredaPas of heb je hulp nodig bij het indienen van een aanvraag?
Dat kan je hulp vragen aan een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld op school, bij iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening, jeugdzorg, het centrum voor Jeugd en Gezin of Zorg voor Elkaar Breda. Hij of zij kent de spelregels en weet of jouw kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan jouw kind vaak al binnen drie weken deelnemen. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair. Heb je niemand in de buurt die je kan helpen? Neem dan contact op met het fonds via breda@jeugdfondssportencultuur.nl of 06 – 40410453 en zij helpen je op weg.

 

Meer weten over de werkwijze, de spelregels van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda of wil je meer informatie? Kijk dan op hun website.